Zelfgemaakt naanbrood met koriander
Ben je de standaard borrelplank ook een beetje moe? Voeg er zelfgemaakt naanbrood met koriander aan toe! Naanbrood is brood afkomstig uit Centraal- en Zuid-Azië. Door de World Spice Blend Tandoori - Masala proef je de aromatische Aziatische smaken in het naanbrood.
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Aantal Personen:
4Personen
- Categorieën:
Snacks
Deel dit recept op social media
Bereidingswijze
- Pel de knoflook. Hak de knoflook en de koriander fijn.
- Meng het lauwwarme water met het gist en roer dit even door.
- Meng vervolgens de bloem, Griekse yoghurt, 2 el olijfolie en het gist mengsel tot een deegbal. Meng hier de helft van de koriander, knoflook, World Spice Blend Tandoori - Masala en het zout
- Maak een bol van het deeg en laat deze 45 minuten rijzen op een warme plek, totdat de deeg twee keer in volume is gerezen.
- Verdeel het deeg in 4 bollen en druk deze plat tot een dikte van ongeveer 5 mm.
- Verwarm een pan met olijfolie en bak het naanbrood op middelhoog vuur in 8 minuten goudbruin en gaar. Herhaal dit tot alle deegbollen zijn gebakken.
- Verdeel de overige koriander over het naanbrood en serveer deze bij de borrelplank.
Tip: serveer het naanbrood met verschillende smeersels.
Variatietip
Vervang de koriander door peterselie. Snijd deze fijn en voeg deze samen met de knoflook toe aan het deeg.
Ingrediënten
- 1 teen knoflook
- 5 g verse koriander
- 100 ml lauwwarm water
- 7 g gedroogde gist
- 320 g bloem
- 100 g Griekse yoghurt, 10% vet
- 3 el olijfolie
- 1 el World Spice Blend Tandoori - Masala
- ½ tl zout (nodig voor het recept)