Zelfgemaakt naanbrood met koriander

Ben je de standaard borrelplank ook een beetje moe? Voeg er zelfgemaakt naanbrood met koriander aan toe! Naanbrood is brood afkomstig uit Centraal- en Zuid-Azië. Door de World Spice Blend Tandoori - Masala proef je de aromatische Aziatische smaken in het naanbrood.

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Snacks

Bereidingswijze

1. Pel de knoflook. Hak de knoflook en de koriander fijn.

2. Meng het lauwwarme water met het gist en roer dit even door.

3. Meng vervolgens de bloem, Griekse yoghurt, 2 el olijfolie en het gist mengsel tot een deegbal. Meng hier de helft van de koriander, knoflook, World Spice Blend Tandoori – Masala en het Zeezout.

4. Maak een bol van het deeg en laat deze 45 minuten rijzen op een warme plek, totdat de deeg twee keer in volume is gerezen.

5. Verdeel het deeg in 4 bollen en druk deze plat tot een dikte van ongeveer 5 mm.

6. Verwarm een pan met olijfolie en bak het naanbrood op middelhoog vuur in 8 minuten goudbruin en gaar. Herhaal dit tot alle deegbollen zijn gebakken.

7. Verdeel de overige koriander over het naanbrood en serveer deze bij de borrelplank.

Tip: serveer het naanbrood met verschillende smeersels.

Variatietip:
Vervang de koriander door peterselie. Snijd deze fijn en voeg deze samen met de knoflook toe aan het deeg.

Ingrediënten

– 1 teen knoflook
– 5 g verse koriander
– 100 ml lauwwarm water
– 7 g gedroogde gist
– 320 g bloem
– 100 g Griekse yoghurt, 10% vet
– 3 el olijfolie
– 1 el World Spice Blend Tandoori – Masala
– ½ tl Zeezout (nodig voor het recept)