Deze snelle en gezonde appelmoes past perfect bij een simpele doordeweekse maaltijd. Binnen 15 minuten heb je het al helemaal zelf gemaakt. Bewaar de appelmoes in een gesloten weckpot in de koelkast. Op deze manier is het maximaal 2 weken te bewaren.
1. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokken van 2 cm. Halveer de citroen en pers de vrucht uit.
2. Verwarm een pan met de roomboter en bak de appels met de Kaneel (gemalen) en Steranijs 4 minuten. Blus de appels af met het water en citroensap.
3. Laat het geheel 20 minuten op laag vuur koken tot de appels gaar zijn. Haal de Steranijs uit de appelmoes en pureer de appelmoes kort met een staafmixer zodat er nog stukjes appel te zien zijn.
4. Doe de appelmoes in een luchtdichte pot zoals een weckpot.
Variatietip:
Voeg wanneer de appelmoes niet suikervrij hoeft te zijn wat suiker toe om het geheel zoeter te maken. Voeg 70 g suiker toe samen met de Kaneel (gemalen).
– 1 kg Elstar appels
– 1 citroen
– 2 el ongezouten roomboter, kamertemperatuur
– 2 el Kaneel (gemalen)
– 2 st Steranijs
– 300 ml water
– Staafmixer
– Dunschiller