Zelfgemaakte friet - Verstegen
  • Space
Space

Zelfgemaakte friet

Met de Original Spice Blends geef je snel en eenvoudig smaak aan je gerecht. De blends bevatten geen toegevoegd zout en zijn 100% natuurlijk. Maak bijvoorbeeld eens deze heerlijke friet. De 'gezonde' variant van de patat met mayo die je bestelt bij de snackbar. De Original Spice Blend - Traditional Blend voor Aardappel maakt deze zelfgemaakte friet af. Serveer met de suikervrije Illie Billie Tomaten Ketchup.

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Oventijd: 40 minuten
  • Aantal Personen: 2 Personen
  • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
  • Categorieën: Bijgerecht Snacks

Bereidingswijze


  1. Spoel de aardappels schoon onder de kraan. Je hoeft ze niet te schillen, maar het mag uiteraard wel. Snijd de aardappels in dikke plakken van circa 1 cm. Snijd ze daarna in reepjes van 1 cm, zodat je friet krijgt. Spoel de friet goed af onder de kraan en laat ze een half uur staan in een bak met water.

  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C of de airfryer op 175°C.

  3. Giet het water af en droog de frieten heel goed af met een theedoek of keukenpapier.

  4. Schep de olie door de friet. Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat of in het mandje van de airfryer.

  5. Bak de friet goudbruin in de oven of in de airfryer en schud halverwege even om.
    Bereidingstijd airfryer: 20-25 minuten
    Bereidingstijd oven: 35-40 minuten

  6. Strooi 1 theelepel (of meer naar smaak) van de Original Spice Blend – Traditional Blend voor Aardappel er na het bakken overheen en voeg eventueel zout toe. Serveer de friet met de suikervrije Illie Billie Tomaten Ketchup.

Ingrediënten

- 500 g iets kruimige aardappels
- 1 tl Original Spice Blend – Traditional Blend voor Aardappel
- 1 el olie
- zout, naar smaak
- Illie Billie Tomaten Ketchup, naar smaak