Zelfgemaakte mosterd

Mosterd kopen we vaak gewoon in de supermarkt, maar dit recept voor zelfgemaakte mosterd is zó lekker dat je er nooit meer voor naar de winkel gaat. Super makkelijk te bereiden en zelfs een jaar te bewaren!

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Bijgerecht

Bereidingswijze

  1. Maal het Mosterdzaad grof met een vijzel, keukenmachine of kruidenmaler. Voeg toe aan een kom samen met Mosterdzaad (gemalen), zout, Kurkuma, honing en water. Roer door elkaar en laat 5 minuten staan.
  2. Voeg de azijn toe en roer nogmaals goed door elkaar. Giet in een (glazen) pot en laat voor minimaal 12 uur in de koelkast staan om in te dikken. Je mosterd blijft tot een jaar goed in een afgesloten pot in de koelkast.

Variatietip: houd je van grove mosterd? Maal het mosterdzaad dan niet. Houd je van fijne mosterd? Maal de mosterd dan fijner of vervang het mosterdzaad voor gemalen mosterd.

Ingrediënten

– 50 g Mosterdzaad
– 30 gr Mosterdzaad (gemalen)
– 2 tl zout
– 1 tl Kurkuma
– 2 el honing
– 125 ml water
– 3 el appelazijn

Benodigdheden

– Vijzel
– Keukenmachine
– Kruidenmaler