Voldoende groente eten lastig? Nee hoor, niet met deze vegetarische lasagne boordevol groenten. De pijnboompitten geven de vulling een leuke twist en extra bite. De mozzarella en oude kaas zorgen voor onweerstaanbaar knapperig laagje en maken deze ovenschotel helemaal af!
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de olie in een pan en fruit de ui en de knoflook glazig. Voeg de prei en de zoete aardappelblokjes toe en bak 10 minuten mee. Blus af met de rode wijn en laat 1 minuut sudderen. Voeg de passata, spinazie, linzen, Zeezout en de World Spice Meal – Lasagne toe en laat 10 minuten koken op middelhoog vuur.
2. Verhit een pan en rooster de pijnboompitten goudbruin. Laat de mozzarella uitlekken en scheur in stukken.
3. Schep een laag tomatensaus op de bodem van de ovenschaal en beleg met lasagnebladen. Garneer met pijnboompitten en mozzarella. Herhaal deze stappen 3 keer. Maak af met geraspte kaas.
4. Plaats de lasagne in de voorverwarmde oven en bak 30 minuten. Haal uit de oven en serveer warm.
– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– 1 el olijfolie
– 200 g gesneden prei
– 400 g zoete aardappelblokjes
– 150 ml rode wijn
– 500 g passata
– 200 g spinazie
– 310 g linzen uit blik
– 1 tl Zeezout
– 2 el World Spice Meal – Lasagne
– 50 g pijnboompitten
– 600 g mozzarella
– 250 g lasagnebladen
– 70 g geraspte oude kaas
– Ovenschaal (30×20 cm)