Zoete aardappelfriet met kikkererwten en witte kaas

Wil je eens wat anders dan normale friet? Probeer deze zoete aardappelfriet met World Spice Blend - Za’atar, kikkererwten en witte kaas. Verdeel alles over een bakplaat en laat de oven het werk doen. Zo heb je snel én vooral gemakkelijk deze vegetarische maaltijd bereid!

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Oventijd: 25 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder het groen van de bospeen tot 2 cm. Schil de bospeen en halveer in de lengte. Pel en snijd de knoflook fijn.

2. Verdeel de zoete aardappel, bospeen, knoflook en kikkererwten over een met bakpapier bekleden bakplaat. Verdeel hier de zonnebloemolie, World Spice Blend – Za’atar en zout en peper naar smaak over.

3. Schep de groenten door elkaar en plaats de bakplaat in de voor verwarmde oven voor 25 minuten tot de groenten gaar zijn.

4. Verkruimel de witte kaas in stukken van 1 cm groot en hak de munt grof. Serveer de geroosterde groenten en verdeel hier de witte kaas, munt en pompoenpitten overheen.

Variatietip
Vervang de munt door gerookte zalm als variantie op dit gerecht. Snijd deze in repen van 2 cm dik en verdeel deze samen met de witte kaas en pompoenpitten over de groenten wanneer deze geserveerd worden.

Ingrediënten

– 300 g bospeen
– 1 teen knoflook
– 400 g zoete aardappel ovenfriet
– 200 g kikkererwten, uitgelekt
– 2 el zonnebloemolie
– 1 el World Spice Blend – Za’atar
– Zout en peper
– 200 g witte kaas
– 5 g munt
– 30 g pompoenpitten