Zoete aardappelschotel met gehakt
Ideaal voor een doordeweekse dag. Een lekkere, verse zoete aardappelschotel met gehakt, courgette en paprika.
De vernieuwde gehaktmixen van Verstegen bestaan uit 100% natuurlijke ingrediënten. Nu nog meer smaak! De pure smaak van de verbeterde receptuur wordt helemaal bepaald door natuurlijke ingrediënten.
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Oventijd: 30 minuten
- Aantal Personen: 4 Personen
- Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig
- Categorieën:
Hoofdgerecht
Deel dit recept op social media
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C. Was en schil de zoete aardappels. Snij de zoete aardappels, rode paprika’s en courgette in even grote blokjes. Snipper de ui fijn.
- Kook de zoete aardappelblokjes in ruim kokend water voor 5 min en giet af.
- Meng ondertussen het rundergehakt met de Mix voor Gehakt - Bretons.
- Rul kort het gehakt met de gesnipperde ui in de boter. Voeg de blokjes zoete aardappels, rode paprika’s en courgette toe. Wok knapperig voor 3 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de gepelde tomaten toe en laat op zacht vuur voor 2 minuten sudderen.
- Giet het mengsel in een ovenschaal en maak af met de geraspte oude kaas. Zet voor 25-30 minuten in de oven.
Variatietip
Vervang de courgette eens voor andere seizoensgroenten, lekker!
Ingrediënten
- 500 g rundergehakt
- 2 rode paprika’s
- 1 courgette
- 1 ui
- 4 grote zoete aardappels (schoongemaakt)
- 400 g gepelde tomaten
- 100 g geraspte oude kaas
- 1 zakje Mix voor Gehakt – Bretons
- 25 g boter