Zoete aardappelstamppot met gehaktballetjes

Met de zoete aardappel geef je een heerlijke twist aan een winters stamppotje. Heerlijk met een traditionele gehaktbal. De vernieuwde gehaktmixen van Verstegen bestaan uit 100% natuurlijke ingrediënten. Nu nog meer smaak! De pure smaak van de verbeterde receptuur wordt helemaal bepaald door natuurlijke ingrediënten.

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

  1. Schil de zoete aardappelen, was deze en snijd in gelijke stukken van 3 bij 3 cm. Kook in een pan de zoete aardappelen samen met de hutspotgroenten in ruim kokend water in circa 20 minuten gaar.
  2. Meng het gehakt met een ei en het zakje Mix voor Gehakt – Slagersrecept. Draai kleine gehaktballen, ter grootte van een pingpongbal. Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak de gehaktballen in +/- 10 min mooi goudbruin gaar. Voeg eventueel een beetje water toe voor een jus.
  3. Giet de aardappelen en hutspotgroenten af en stamp met de rest van de boter tot stamppot. Hak de selderij grof en schep deze door de zoete aardappel hutspot. Voeg eventueel naar smaak peper en zout toe. Schep de hutspot op borden, verdeel de gehaktballetjes en maak eventueel een kuiltje voor de jus.

Variatietip
Je kan de hutspot ook opbakken tot hutspotkoekjes. Lekker met wat sla en een gehaktbal.

Ingrediënten

– 500 g rundergehakt
– 1 kg zoete aardappelen
– 500 g hutspotgroenten
– 20 g verse selderij
– 1 ei
– 1 zakje Mix voor Gehakt – Slagersrecept
– 50 g boter
– peper en zout, naar smaak