Zomerse pastasalade met tomaat en mozzarella. Deze pastasalade is lekker fris en gevuld met tomaat, avocado, komkommer en mozzarella. Dit vegetarische gerecht is op smaak gebracht met de World Spice Meal – Pasta Rosso.
1. Kook de pasta volgens aanwijzing op de verpakking. Spoel af onder koud water, voeg 1 el olijfolie toe en meng door elkaar.
2. Maak de dressing voor de salade door 2 el olijfolie en citroensap te mengen. Voeg er vervolgens de World Spice Meal – Pasta Rosso aan toe en meng goed door.
3. Snijd de snoeptomaten in partjes en de avocado en zongedroogde tomaten in blokjes. Snijd de komkommer in partjes.
4. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
5. Doe alles bij elkaar in een ruime kom en schep goed om zodat de groenten, de pasta en de dressing goed met elkaar gemengd zijn. Garneer naar smaak met tuinkers.
Variatietip:
– Je kunt ook extra groenten toevoegen aan deze pastasalade, zoals (gegrilde) courgette, aubergine en groene asperges bijvoorbeeld.
– Parmezaanse kaas te zout? Laat deze weg of vervang deze door (zachte) geitenkaas, hüttenkäse, ricotta of zuivelspread.
– Geen fan van gedroogde tomaat? Vervang deze dan door verse cherrytomaatjes.
– 150 g volkoren pasta naar keuze
– 150 g koemelkmozzarella (balletjes)
– 100 g snoeptomaten
– 25 g pijnboompitten
– 25 g zongedroogde tomaten
– 1 avocado
– ½ komkommer
– 2 el Parmezaanse kaas (vlokken)
– 3 el olijfolie
– 3 tl World Spice Meal – Pasta Rosso
– 2 tl citroensap
– tuinkers, naar smaak, ter garnering