Zomerse plaattaart met venkel

Een warme zomerdag vraagt om een makkelijke lunch. Kies daarom voor deze zomerse plaattaart met venkel en citroen. Door de frisse smaken van venkel en citroen komen de Toscaanse kruiden nog meer tot zijn recht. Maak de plaattaart compleet met paprika en cherrytomaten en top het geheel af met verse oregano.

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Oventijd: 15 minuten
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Lunch

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in ringen. Halveer de cherrytomaten. Snijd 1 cm van het loof van de venkel en snijd in plakken.
2. Rasp de schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap eruit. Meng het citroenrasp en -sap met de mascarpone met ½ van de World Spice Blend – Toscane.
3. Rol de flammkuchen bodem uit en verdeel de mascarpone over de bodem. Beleg de plaattaart met de venkel, paprika en cherrytomaten. Verdeel de resterende World Spice Blend – Toscane over de plaattaart.
4. Leg de plaattaart op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 15 minuten in de oven. Ris ondertussen de bladeren van de oregano.
5. Snijd de plaattaart in stukken en garneer met de oregano.

Variatietip
Hoeft het gerecht niet vegetarisch te zijn? Voeg dan nog rauwe ham toe aan de plaattaart nadat deze uit de oven komt.

Ingrediënten

– 2 puntpaprika’s
– 250 g gele cherrytomaten
– 2 st venkel
– 1 citroen
– 250 g mascarpone
– 2 el World Spice Blend – Toscane
– 1 rol flammkuchen bodem
– 3 takken oregano