Deze kleurrijke zomerse risotto is hét gerecht voor op een zomerse warme avond. De gepofte tomatenmix zorgt voor een heerlijk frisse smaak aan het gerecht, terwijl de burrata het geheel lekker romig maakt.
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de paprika’s in repen van 2 cm.
2. Verwarm een pan met 2/3 van de olijfolie en bak de risottorijst 3 minuten. Voeg de Kruidenmix voor Risotto en het water toe en roer door. Kook de risotto in 20 minuten gaar, roer regelmatig door.
3. Verdeel de tomatenmix en paprika over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel hier de overige olijfolie over. Plaats de bakplaat 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de paprika begint te kleuren en de tomaten zijn gepoft.
4. Roer de Parmezaanse kaas door de risotto en verdeel over de borden. Leg de gepofte tomatenmix, paprika en burrata over de risotto. Garneer met de rucola.
Variatietip:
Liever vlees in je risotto? Vervang de burrata dan voor chorizo. Bak deze eerst 5 minuten in de pan en voeg vervolgens toe aan de risotto.
– 2 gele paprika’s
– 3 el olijfolie
– 300 g risottorijst
– 1 zakje Kruidenmix voor Risotto
– 600 ml water
– 250 g tomatenmix
– 70 g geraspte Parmezaanse kaas
– 300 g burrata
– 70 g rucola