Zomerse salade met chimichurri biefstuk

Deze zomerse salade met knapperige radijs en chimichurri biefstuk is snel gemaakt en lekker fris, ideaal voor op een zonnige dag! Wil je de salade maken zonder het vlees? Vervang de biefstuk dan door aubergine! Snijd de aubergine in plakken en bak met de chimichurri.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Snijd de radijzen in plakken en schaaf de komkommer in linten met de mandoline of dunschiller. Pel de rode ui en snijd in halve ringen.

2. Meng de World Spice Blend – Chimichurri met de olijfolie en verdeel over de biefstuk. Marineer dit 10 minuten in de koelkast.

3. Verwarm ondertussen een pan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten goudbruin.

4. Verwarm een andere pan en bak de biefstuk met de chimichurri marinade in 7 minuten rosé. Haal de biefstuk uit de pan en laat 5 minuten rusten in aluminiumfolie.

5. Bak ondertussen de cherrytomaten 5 minuten in de pan van de biefstuk.

6. Meng de krulsla melange met de rode ui, radijs en komkommerlinten. Verdeel over de borden en leg de biefstuk erbij.

7. Schep de gebakken cherrytomaten over de salade en garneer met de geroosterde pijnboompitten en serveer.

Variatietip
Maak de salade compleet met een slasaus naar keuze.

Variatietip
Wil je liever een vegetarische salade? Vervang de biefstuk door aubergine. De aubergine snijd je in plakken en bak je met de WSB Chimichurri.

Ingrediënten

– 1 bos radijs
– ½ komkommer
– 1 rode ui
– 2 el World Spice Blend – Chimichurri
– 2 el olijfolie
– 550 g biefstuk
– 7 g pijnboompitten
– 250 g cherrytomaten
– 200 g krulsla melange

Benodigdheden

– Mandoline of dunschiller