Deze kipdrumsticks zijn perfect om te serveren tijdens een zonnige BBQ-avond. Het pittige van de Verstegen World Spice Blend - Piri Piri wordt in balans gehouden door een zomerse zoete salade met nectarines. Een heerlijk complete maaltijd!
1. Steek de BBQ aan. Halveer de nectarines, verwijder de pit en snijd doormidden. Halveer de cherrytomaten. Marineer de kipdrumsticks 10 minuten in de koelkast met de olijfolie en de helft van de World Spice Blend – Piri Piri.
2. Meng ondertussen de overige World Spice Blend – Piri Piri door de yoghurt.
3. Leg de Piri Piri kipdrumsticks op de BBQ en grill in 10 minuten gaar. Draai regelmatig om. Leg wanneer de kipdrumsticks nog 3 minuten moeten de nectarines op de BBQ en grill deze 3 minuten.
4. Meng ondertussen de cherrytomaten door de gemengde sla. Verdeel de nectarines over de salade en leg de Piri Piri kipdrumsticks hierbij. Garneer de salade met de Piri Piri yoghurt en serveer.
Variatietip:
Vegetarische variant van dit gerecht maken? Vervang de kipdrumsticks door tofu, gemarineerd met de World Spice Blend – Piri Piri. Bak de tofu.
– 3 nectarines
– 150 g cherrytomaten
– 1 kg kipdrumsticks
– 1 el olijfolie
– 2 el World Spice Blend – Piri Piri
– 100 g Griekse yoghurt, 10% vet
– 300 g gemengde salade
– Barbecue