Deze vegetarische saté is ideaal voor het gourmetten als je geen vlees eet. De tempeh smaakt ook naar saté door de marinade. Heerlijk om te serveren met de satésaus van Verstegen.
1. Snijd de tempeh in blokjes en doe ze in een bakje die je kunt afsluiten.
2. Meng de Mix voor Saté met de ketjap en giet over de tempeh. Doe het deksel op het bakje en schud flink heen en weer, zodat de marinade goed over alle tempeh blokjes verdeeld is.
3. Laat de tempeh een uur in de koelkast marineren. Laat in de tussentijd een aantal satéprikkers weken in water.
4. Prik de gemarineerde tempeh blokjes op de satéprikkers.
5. Warm de Satésaus (kant-en-klaar) op volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd deze warm, bijvoorbeeld op het gourmetstel.
6. Grill de tempeh-saté op de gourmet- of teppanyaki plaat aan alle kanten krokant en gaar.
7. Serveer de saté met een dot satésaus.
– 1 blok tempeh (á 400 g)
– 1 zakje Mix voor Saté
– 2 el ketjap
– Satésaus (kant-en-klaar)
– Satéprikkers