Noedelsoep met kipgehaktballen en zelfgemaakte bouillon

Trek in een Aziatisch geïnspireerd gerecht vol specerijen en smaken? Dan is deze noedelsoep wat voor jou! De heerlijke rijke bouillon en kipgehaktballetjes maken dit gerecht helemaal compleet en zorgen ervoor dat elke hap die je neemt, vol smaak zit. Eenvoudig te maken en ook ideaal voor mensen die niet van té pittig eten houden!

  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht, Soep

Bereidingswijze

1. Pel en snijd 1 ui en de knoflook in grove stukken. Snijd de gember in plakken. Voeg de ui, knoflook, gember, sojasaus, 2 el vissaus, zout, Kruidnagels, limoensap en Witte peper toe aan een pan samen met het water en laat minimaal 30 minuten zacht koken op laag vuur. Giet de bouillon daarna door een zeef zodat alleen de vloeistof overblijft. Giet de bouillon weer terug in de pan.

2. Pel en snipper de andere ui heel fijn. Meng het kipgehakt met de ui, paneermeel, resterende vissaus en peper. Draai soepballetjes van het gehakt en voeg toe aan de bouillon.

3. Snijd de chilipeper in ringen, snijd de shiitakes en radijs in plakken en voeg toe aan de bouillon. Snijd de koriander fijn en de bosui in dunnen ringen.

4. Rooster het Sesamzaad ondertussen in een droge pan goudbruin en zet apart.

5. Voeg de noedels toe aan de bouillon en kook in 4 minuten gaar. Schenk de bouillon in kommen en garneer met koriander, lente ui en Sesamzaad.

 

Weet jij het verschil tussen peper en peper? Ze lijken misschien hetzelfde, maar achter dezelfde kruiden en specerijen gaat een wereld van verschil schuil. Oorsprong, teeltproces, aandacht, verwerking, het zijn allemaal factoren die bepalen of peper echte peper is.

Ingrediënten

– 2 uien
– 2 tenen knoflook
– 4 cm gember
– 3 el sojasaus
– 4 el vissaus
– 2 tl zout
– 2 Kruidnagels
– Sap van 1 limoen
– 8 korrels Witte peper
– 1,5L water
– 400 g kipgehakt
– 50 g paneermeel
– 1 tl peper
– 1 rode chilipeper
– 200 g shiitake
– 200 g radijs
– 15 g koriander
– 2 bosui
– 3 el Sesamzaad
– 300 g brede mie noedels