Echt in elk gerecht

Alles smaakt lekkerder als het echt is. Dat realiseren we ons bij Verstegen elke dag. Daarom is ‘echt’ het uitgangspunt van alles wat we doen: het telen van kruiden en specerijen op plekken waar ze echt het beste groeien; bij de oorsprong. Het leveren van kruiden en specerijen van de hoogste kwaliteit. En het creëren van de echte smaken in gerechten. Zodat jij gerechten kunt maken die rijk en vol van smaak zijn. Of je nu met losse kruiden van Verstegen kookt of met mixen zoals Original Spice Blends, je weet dat je kookt met kruiden en specerijen zoals ze horen te zijn. Daarom nemen we je graag mee in de wereld van ‘echt’.

Oorsprong

We telen al onze kruiden en specerijen direct bij de oorsprong. Op plekken waar de klimatologische omstandigheden het beste zijn. Hier hebben we een duurzame samenwerking met lokale boeren. Echt begint dus ook echt bij het begin.

Kwaliteit

Wij staan voor kruiden en specerijen van de allerhoogste kwaliteit, doordat we vanaf de oorsprong alles in eigen hand houden: handmatig plukken, selectie, vervoer en verwerking van de grondstoffen. Echte kwaliteit voor de puurste producten.

Smaak

Bij kruiden en specerijen draait het uiteindelijk allemaal om smaak. Dat is de reden waarom je het toevoegt aan een gerecht. Al onze kruiden en specerijen zijn dan ook rijk en vol van smaak. Pure smaken die gerechten verrijken en echt het verschil maken.

Echte verhalen achter...

Wat is het verschil tussen peper en peper? Of tussen nootmuskaat en nootmuskaat? Ze lijken misschien hetzelfde, maar achter dezelfde kruiden en specerijen gaat een wereld van verschil schuil. Oorsprong, teeltproces, aandacht, verwerking, het zijn allemaal factoren die bepalen of peper echte peper is. Heel belangrijk, want het is de kwaliteit van kruiden en specerijen die de smaak bepaalt. Het kan je gerecht maken of breken. Daarom laten we je graag zien waar je echte kruiden en specerijen aan kunt herkennen. Hoe horen ze eruit te zien? En hoe zit het met de smaak en de geur? In 5 voorbeelden leer je anders te kijken naar kruiden en specerijen en te kiezen op kwaliteit. Word een kenner!

Witte peper

Om echte witte peper te herkennen, moet je vooral je neus het werk laten doen. Ruik je stro, dan zit je goed.

Kruidnagel

De echte kruidnagel vind je met je ogen en je vingers. Kijken naar de kleur en het wrijven van de kop tussen je vingers.

Nootmuskaat

Als je denkt dat nootmuskaat bitter smaakt, klik dan snel verder. Want de echte herken je juist aan de zachte smaak.

Kardemom

De koningin onder de specerijen hoeft niet perse mooi te zijn. De echte kardemom herken je aan de opengebarsten peulen.

Foelie

Zoek je de foelie van de beste kwaliteit? Kijk dan naar de kleur. Is de foelie oranje, dan is het op de juiste manier gedroogd en geoogst.

Een recept om echt te proberen! 🍽

Chai latte met sinaasappel en kruidnagel

Op zoek naar een snel en makkelijk recept voor een heerlijk drankje waarvan je van binnen helemaal warm wordt? Probeer dan onze chai latte met sinaasappel en kruidnagel!

Bereid met een heerlijke combinatie van onder andere kruidnagel, kaneelpoeder en sinaasappel. Een drankje waar je lekker van kan genieten met vrienden of familie.

Bekijk Recept
Image-block

Echt in elk gerecht in kruidenmixen 🧂

World Spice Blends: Authentieke wereldsmaken

Ga de wereld rond in je eigen keuken! Met de World Spice Blends zet je échte smaken van over de hele wereld op tafel. Authentieke combinaties, zoals ze van origine zijn bedacht in het land of de streek van herkomst. Puur en vol van smaak, gemaakt van kruiden en specerijen van de beste kwaliteit, zonder toegevoegd zout. Zo kun jij bewust genieten van de heerlijke, karakteristieke smaken die de wereld te bieden heeft. Probeer ze allemaal!

Ontdek meer
Image-block

World Spice Meals: Wereldse maaltijden

Een heerlijke maaltijd in één potje: dat zijn onze World Spice Meals! Met deze onweerstaanbare mixen, gemaakt van de beste kruiden en specerijen en zonder toegevoegd zout, tover jij in een handomdraai een wereldse en lekkere doordeweekse maaltijd op tafel. Van couscous tot lasagne en van pasta tot poké bowl. Probeer en varieer!

Ontdek meer
Image-block