Deze vegetarische pasta bolognese is de variant van de klassieker met gehakt. De rode saus bevat verschillende soorten groenten en is gevuld met linzen, een heerlijke twist op de klassieke variant. Dit gerecht bevat wel 350 gram groenten per persoon. De saus is op smaak gebracht met de World Spice Blend - Napoli.
1. Snipper de ui en snijd de winterpeen, bleekselderij en champignons in blokjes. Laat de linzen uitlekken.
2. Verhit een wok met olie en fruit hierin de ui. Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak circa 10 minuten mee. Voeg de uitgelekte linzen, champignons en tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee. Voeg de tomatenblokjes en de World Spice Blend – Napoli toe. Vul het lege blik voor de helft met warm water en giet erbij. Laat de saus in circa 10 minuten inkoken. Kook de pasta in de tussentijd volgens aanwijzing op de verpakking.
3. Serveer de saus met een pasta soort naar keuze. Garneer het gerecht met geraspte kaas.
– 150 g spaghetti
– 2 el olijfolie
– 250 g champignons
– 1 winterpeen
– World Spice Blend – Napoli naar smaak
– 1 ui
– 2 stengels bleekselderij
– 20 g geraspte kaas
– 1 blik linzen à 400 g
– 1 blik tomatenblokjes à 400 g
– 1/2 blik warm water
– 1 blik tomatenpuree à 70 g