Stamppot met zoete aardappel, pompoen en appel

Een kruidige stamppot met zoete aardappel, pompoen en appel. Lekker met een braadworst en gekarameliseerde uien. Breng dit gerecht op smaak met de World Spice Blend - Tandoori Masala, zonder toegevoegd zout. Hiermee geef je een lekkere twist aan je oer-Hollandse stamppot.

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Schil de aardappels, zoete aardappels, pompoen en appels. Snijd beide aardappels en pompoen in grove blokken. Snijd de appels in kleine blokjes en de rode ui in halve ringen. Snipper de witte ui en de knoflook fijn.

2. Kook de aardappels, zoete aardappels en pompoen in een pan met ruim water gaar.

3. Verhit ondertussen een braadpan. Voeg de rode ui en braadworsten toe en bak deze rondom bruin. Voeg circa 50 à 100 ml water toe en laat rustig sudderen tot een jus.

4. Verhit een koekenpan en fruit de witte ui en knoflook in de olijfolie glazig. Voeg de appels toe en stoof circa 2 minuten.

5. Giet de gekookte groenten af en pureer met een aardappelstamper met een klontje roomboter. Meng de puree met de ui, knoflook en de World Spice Blend – Tandoori Masala. Voeg eventueel Zeezout naar smaak toe.

6. Serveer de stamppot met de braadworst, gekarameliseerde uien en de jus.

Variatietip:
Vervang de appel ook eens voor peer.

Ingrediënten

– 4 braadworsten, naar keuze
– 500 g kruimige aardappels
– 500 g zoete aardappels
– 400 g pompoen
– 2 appels (Granny Smith)
– 1 rode ui
– 1 witte ui
– 2 tenen knoflook
– 3 tl World Spice Blend – Tandoori Masala
– 2 el (olijf)olie
– 50 à 100 ml water
– roomboter, naar smaak
Zeezout, naar smaak

Benodigdheden

– Aardappelstamper