Chili sin carne met bonen, paprika en mais! Een pittige vegetarische chili con carne zonder vlees. Een makkelijke en snelle maaltijd doordeweeks.
1. Kook de rijst in een pan volgens de aanwijzing op de verpakking.
2. Snijd de paprika in blokjes en de ui in halve ringen. Hak de knoflook fijn. Spoel de bonenmix af en laat uitlekken. Laat de maïs uitlekken.
3. Verhit een ruime koekenpan en fruit de ui en knoflook aan in de (olijf)olie. Voeg de paprika, bonen, mais en tomatenblokjes toe en bak voor circa 2 minuten rondom. Voeg de World Spice Meal – Chili con Carne, en eventueel Zwarte peper naar smaak, toe en laat circa 10 à 15 minuten stoven.
4. Rits de koriander blaadjes ven de stelen en snijd grof. Serveer de chili sin carne met de gekookte rijst en de tortilla chips. Garneer met de verse koriander.
– 400 g Zilvervliesrijst
– 1 groene paprika
– 2 uien
– 2 tenen knoflook
– 1 blik à 370 g bonenmix, (0% toegevoegd zout)
– 1 blik à 150 g mais (0% toegevoegd zout)
– 1 pak à 400 g tomatenblokjes (0% toegevoegd zout)
– 3 el World Spice Meal – Chili con Carne
– 3 el (olijf)olie
– 150 g tortilla chips
– 1 bosje verse koriander à 15 g
– Zwarte peper, naar smaak