Citroengras zalm met romige kokosrijst en stevige bite
  • Space
Space

Citroengras zalm met kokosrijst en paksoi

Dit gerecht bestaat uit romige kokosrijst en gekruide zalm. De zalm wordt op smaak gebracht met citroengras en de Original Spice Blend - Sea Blend voor Zalm, die voor 100% uit natuurlijke ingrediënten bestaat. De paksoi zorgt voor een lekkere bite en maakt het gerecht compleet.

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Spoel de rijst in een vergiet af onder stromend koud water totdat het water helder is. Meng de kokosmelk en het water in een pan en kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af en bewaar wat kookvocht.

2. Snijd de paksoi in stukken. Verwarm 1 el olie in een koekenpan en bak de paksoi tot beetgaar en gekleurd.

3. Hak het witte gedeelte van de citroengras fijn. Dep de zalmmoten droog met keukenpapier en smeer in met 2 eetlepels olie. Strooi de citroengras en de Original Spice Blend - Sea Blend voor Zalm over de bovenkant van de zalm.

4. Verhit de resterende olie in een pan en bak zalm op laag vuur voor 8 minuten. De zalm mag van binnen nog glazig zijn. Ris de blaadjes van de takjes basilicum. Halveer de limoenen.

5. Schep de rijst in een kom en verdeel de zalm en paksoi over het bord. Voeg 1 eetlepel kookvocht per bord toe aan de rijst voor extra smeuïgheid. Serveer met limoen en maak af met blaadjes basilicum.

Variatietip: 
Serveer met sojasaus.

Ingrediënten

- 300 g basmatirijst
- 400 ml kokosmelk
- 250 ml water
- 2 paksoi
- 4 el olijfolie
- 2 stengels citroengroes (sereh)
- 4 zalmmoten
- 4 tl Original Spice Blend - Sea Blend voor Zalm
- 2 takjes (Thaise) basilicum
- 2 limoenen

Benodigdheden

Vergiet
Koekenpan
Pan