Durum wraps met paprika, hummus en kip

Durum wraps met paprika, hummus en kip. De durum wraps met paprika hebben een Midden-Oosters tintje. Dit komt door de zelfgemaakte hummus waar Ras el hanout aan is toegevoegd. Voeg de hummus toe aan de durum wrap samen met de gekruide kipfiletreepjes. Maak de heerlijke gevulde wrap af met avocado. Dit gerecht is snel bereid en daarom erg toepasselijk voor een doordeweekse dag of voor in het weekend!

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht, Lunch

Bereidingswijze

1. Lek de kikkererwten en de gegrilde rode paprika’s uit en doe deze in de kom van de keukenmachine. Voeg 1 tl World Spice Blend – Ras el Hanout, de tahin pasta en Zeezout naar smaak toe. Pureer tot een gladde pasta.

2. Snijd de kipfilets in dunne lange reepjes. Kruid de kipreepjes met 2 tl World Spice Blend – Ras el Hanout en Zeezout naar smaak. Verhit de boter in de pan en bak de kipfiletreepjes rondom bruin en gaar.

3. Schil ondertussen de avocado, ontpit deze en snijd in dunne plakjes.

4. Verhit de durum tortilla’s volgens aanwijzing op de verpakking. Besmeer de wraps met circa 2 eetlepels paprika hummus. Verdeel de veldsla, reepjes avocado en gebakken kipfiletreepjes over het midden van de wrap. Rol de durum wraps dicht en serveer direct.

Ingrediënten

Voor de durum wraps:
– 4 durum tortilla’s
– 450 g kipfilets (circa 3 stuks)
– 1 avocado
– 30 g veldsla
– 2 tl World Spice Blend – Ras el Hanout
– 20 g boter
Zeezout, naar smaak

Voor de paprika hummus:
– 1 blik kikkererwten à 400 g (±250 g uitgelekt)
– 2 uitgelekte gegrilde rode paprika’s (pot)
– 2 el tahin sesampasta
– 1 tl World Spice Blend – Ras el Hanout
Zeezout, naar smaak