Frisse couscoussalade met komkommer en koriander

Een frisse couscoussalade uit het Midden-Oosten met verse groenten, koriander en limoen. Lekker als bijgerecht.

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht, Lunch, Salade

Bereidingswijze

  1. Wel de couscous met de rozijnen volgens de aanwijzing op de verpakking en voeg de World Spice Blend – Ras el Hanout toe.
  2. Snijd de komkommer, tomaten en feta kaas in blokjes. Snipper de rode ui fijn. Snijd de cashewnoten in grove stukken. Hak de koriander fijn en rasp de limoen.
  3. Meng in een serveerschaal de afgekoelde couscous met de olijfolie, de gesneden groenten, fetakaas en noten. Voeg eventueel zout naar smaak toe.
  4. Garneer de salade met verse koriander en citroenrasp.

Variatietip
Voeg ook eens gerookte kip toe aan deze frisse couscoussalade.

Ingrediënten

– 400 g couscous
– 75 g rozijnen
– 1 komkommer
– 4 tomaten
– 100 g feta kaas
– 1 rode ui
– 50 g ongezouten cashewnoten
– 3 tl World Spice Blend – Ras el Hanout
– 1 bosje koriander à 15 g
– 1 limoen
– (olijf)olie
– zout, naar smaak