Frisse paella met chorizo en garnalen

Doordat de paella zowel vis als vlees bevat, ontstaat er een verrassende combinatie. De chorizo wordt gelijk meegebakken, waardoor de paella kruiden helemaal in de chorizo trekken. Superlekker en vol van smaak!

  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Haal de garnalen uit de diepvries en ontdooi. Pel en snijd de knoflook fijn.
2. Verwijder het vel van de chorizo en snijd in blokken van 2 cm.
3. Verwarm een pan met de olijfolie en bak de chorizo en knoflook in 5 minuten goudbruin.
4. Voeg de paellarijst en de Kruidenmix voor Paella toe en roer door. Blus het geheel af met het water. Gaar de paella 25 minuten en roer regelmatig door.
5. Verdeel de laatste 10 minuten de garnalen en doperwten over de paella. Snijd ondertussen de citroen in parten.
6. Verdeel de citroen over de paella wanneer deze gaar is en serveer.

Variatietip
Liever paella zonder vlees? Vervang de chorizo door mosselen. Kook deze de laatste 15 minuten mee in de paella.

Ingrediënten

– 225 g diepvries garnalen
– 1 teen knoflook
– 200 g chorizo
– 2 el olijfolie
– 350 g paellarijst
– 1 zakje Kruidenmix voor Paella
– 700 ml water
– 200 g doperwten
– 1 citroen