Een lekkere gegrilde varkenssaté met satésaus. Lekker met kant-en-klare satésaus en stokbrood. Dit recept is voor 8 varkenssaté waar je bijvoorbeeld met 4 personen van kunt eten.
1. Laat de satéprikkers in water weken. Snijd de varkenshaas in vierkant blokken.
2. Kruid de varkenshaas blokken rondom met de Mix voor Saté. Laat voor circa 15 minuten marineren.
3. Steek de barbecue aan. Rijg de gemarineerde varkenshaas aan de satéprikkers. Grill de saté in circa 6 à 8 minuten goudbruin en gaar op de barbecue.
4. Verhit ondertussen de Satésaus Kant-en-Klaar in de magnetron of steelpan, volgens aanwijzing op de verpakking. Serveer de gegrilde varkenssaté met de satésaus. Lekker met stokbrood.
Variatietip:
Vervang de varkenshaas gerust voor kipfilet, ook erg lekker met deze mix voor saté. Wil je de satésaus wat pittiger maken? Kies dan de Satésaus-Hot
– 500 g varkenshaas
– 1 zakje Mix voor Saté
– 1 beker Satésaus Kant-en-Klaar, à 500 g
– Zwarte peper, naar smaak
– Zeezout, naar smaak
– stokbrood, naar smaak
– 8 satéprikkers