Gemarineerde kipfilet met pitabrood en aardappelpartjes

Maak deze snelle en makkelijke maaltijd: gemarineerde kipfilet met pitabrood en aardappelpartjes. Marineer kipfiletreepjes met World Spice Blend - Jamaican jerk voor een pittige, Caribische smaak. Voeg samen met de aardappelpartjes, tomaten en paprika toe aan je pitabroodje en smullen maar! Probeer ook eens een vegetarische variant. Vervang de kipfilet door gemarineerde aubergine. Een echte vegetarische aanrader!

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Oventijd: 6 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 240 °C. Snijd de kipfilet in repen van 1 cm dik en marineer deze met 1 el olijfolie en de World Spice Blend – Jamaican Jerk, zet dit vervolgens in de koelkast voor 10 minuten.

2. Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Pel en snijd de knoflook fijn, halveer de cherrytomaat en snijd de paprika in repen van 1 cm dik.

3. Verwarm een pan met olijfolie en bak hier de knoflook en rode ui in 3 minuten goudbruin. Voeg hier vervolgens de paprika repen aan toe en bak deze voor 5 minuten mee. Zet het vuur uit en voeg hier de cherrytomaten aan toe.

4. Verwarm een pan met de overige olijfolie en bak hier de kip in 7 minuten goudbruin en gaar. Haal de kip uit de pan en bak de aardappelpartjes in 7 minuten goudbruin voeg hier naar smaak zout en peper aan toe.

5. Leg ondertussen de pita broodjes op een ovenrek en bak deze volgens de aanwijzingen op de verpakking in de voor verwarmde oven.

6. Vul de pitabroodjes met de kip en lauwwarme groenten en serveer hier de aardappelpartjes bij.

Variatietip
Voor een vegetarische variant vervang je de kip door aubergine. Deze marineer je voor 10 minuten met de World Spice Blend – Jamaican Jerk en de olijfolie. Bak deze vervolgens samen de andere groenten gaar

Ingrediënten

– 350 g kipfilet
– 3 el olijfolie
– 1 el World Spice Blend – Jamaican Jerk
– 1 rode ui
– 1 teen knoflook
– 250 g cherrytomaten
– 1 rode paprika
– 500 g aardappel partjes
– Zout en peper
– 8 pitabroodjes