Geroosterde aubergine met Italiaans peulgehakt

Wat ons betreft dé perfecte combinatie: sappige aubergine en smaakvol gekruid peulgehakt. De verse Italiaanse kruiden zorgen ervoor dat het vegetarisch gehakt nóg beter tot zijn recht komt. De aubergines vul je naast peulgehakt met courgette, wortel en kastanjechampignons en maak je af met plantaardig geraspte kaas. Dat wordt genieten!

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Oventijd: 25 minuten
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de aubergines en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats de aubergines 15 minuten in de oven.

2. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Snijd de wortel en kastanjechampignons in plakken. Hak de Italiaanse kruidenmix fijn.

3. Bereid het Kneed & Klaar Peulgehakt – Italiaans gekruid volgens de beschrijving op de verpakking. Verwarm een pan met de olijfolie en bak het peulgehakt 5 minuten, voeg de wortel, courgette, kastanjechampignons en de helft van de Italiaanse kruiden mix toe en bak dit nog 3 minuten.

4. Roer de tomatenblokjes, Zwarte peper en Zeezout door het peulgehakt. Haal de aubergines uit de oven en verdeel de plantaardige geraspte kaas over de aubergines. Schep hier het peulgehakt mengsel over en plaats nog 10 minuten in de oven.

5. Haal de aubergines uit de oven, verdeel over de borden en garneer met de overige Italiaanse kruiden mix.

Variatietip:
Wanneer het gerecht niet geheel veganistisch hoeft te zijn, vervang dan de plantaardige kaas door geraspte mozzarella.

Ingrediënten

– 2 aubergines
– 1 courgette
– 200 g wortel
– 200 g kastanjechampignons
– 6 takken verse Italiaanse kruidenmix
– 2 zakjes Kneed & Klaar Peulgehakt – Italiaans gekruid
– 2 el olijfolie
– 390 g tomatenblokjes met knoflook
– ½ tl Zwarte peper
– ½ tl Zeezout
– 80 gr plantaardige geraspte kaas