Een lichte zomerse groentesoep met prei, bleekselderij, bospeen, vermicelli en kleine soepballetjes.
1. Snijd de prei in ringen, de bleekselderij in kleine plakjes en de bospenen in dunne plakjes. Snipper de knoflook fijn. Meng 1,5 L warm water met de groentebouillonblokjes.
2. Meng in een kom het gehakt met de Mix voor Gehakt – Tuinkruiden. Draai kleine soepballetjes van circa 5 gram.
3. Verhit de olijfolie in een grote soeppan en fruit de knoflook aan. Voeg de bouillon, vermicelli en kleine soepballetjes en laat voor circa 5 minuten koken. Voeg de prei, bleekselderij, bospenen en vermicelli toe. Laat voor circa 3 minuten koken, zodat de groenten beetgaar blijven.
4. Snijd de peterselie fijn. Verdeel de soep over de borden en garneer met de fijngesneden peterselie.
– 500 g gehakt, naar keuze
– 1 prei
– 3 stengels bleekselderij
– 2 bospenen
– 250 g vermicelli
– 2 tenen knoflook
– 1 zakje Mix voor Gehakt – Tuinkruiden
– 2 groentebouillonblokjes
– half bosje verse peterselie
– 1,5 L warm water
– 2 el olijfolie
– Grote Soeppan