Zin in een snel en makkelijk gerecht voor een doordeweekse avond? Ga dan aan de slag met deze krokante kabeljauwhaas met krieltjes. Dankzij de krokante korst met persillade kruiden krijgt de kabeljauw een extra bite.
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de krieltjes. Breng een pan met water aan de kook en kook de krieltjes in 6 minuten beetgaar en giet af.
2. Rasp ondertussen de citroen. Meng de citroenrasp met de Parmezaanse kaas, panko, 1 el olijfolie en Mix voor Persillade tot een geheel. Snijd de citroen in 4 parten.
3. Leg de kabeljauw op een met bakpapier beklede bakplaat, verdeel het persillade mengsel over de kabeljauw en bak 15 minuten in de oven, tot de kabeljauw gaar is.
4. Pel en snijd de knoflook fijn en mix samen met 2 el olijfolie. Verhit de knoflookolie in een pan op middenlaag vuur. Bak de krieltjes 7 minuten tot goudbruin.
5. Verwarm de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de roerbakgroente 8 minuten tot goudbruin en gaar.
6. Verdeel de krieltjes en roerbakgroente over een bord en leg hier de kabeljauw op. Plaats de parten citroen op de borden.
– 800 g krieltjes
– 1 citroen
– 30 g geraspte Parmezaanse kaas
– 30 g panko
– 4 el olijfolie
– 2 el Mix voor Persillade
– 520 g kabeljauwhaas
– 1 teen knoflook
– 400 g roerbakgroente Provençaals
– Staafmixer
– Rasp