Lamsstoof met Vadouvan en naanbrood

Het beste van twee werelden: Franse lamsstoof met een Indiase twist. De World Spice Blend - Vadouvan geeft het gerecht een kruidige en verrassende smaak en dankzij het stoven wordt het lamsvlees super mals. Heerlijk met volkoren speltbrood.

  • Bereidingstijd: 80 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Pel en snipper de uien en de knoflook. Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokken.

2. Snijd het vlees in blokken van 3 cm. Bestrooi het vlees met het zout en de peper. Verhit 1 el olie en de boter in een stoofpan en bak het vlees in 4 minuten bruin op hoog vuur. Haal het vlees uit de pan.

3. Verhit de resterende olie in de stoofpan en fruit de ui en de knoflook glazig op laag vuur. Voeg de tomatenpuree en paprika toe en bak 3 minuten mee. Voeg de World Spice Blend – Vadouvan, wijn, vleesfond en het vlees toe. Ris de tijm van de takken en voeg ¾ toe aan de stoof. Breng aan de kook, zet het vuur daarna laag en laat 1 uur stoven met de deksel op de pan.

4. Meng de maïzena met 2 el koud water. Voeg toe aan de stoof en roer goed door. Laat nog 2 minuten koken en haal van het vuur. Snijd ondertussen het brood in dikke plakken.

5. Serveer de lamsstoof met het brood en de resterende verse tijm.

Ingrediënten

– 2 uien
– 1 teen knoflook
– 1 rode paprika
– 1 gele paprika
– 700 g lamsbout zonder been
– 1 tl zout
– ½ tl zwarte peper
– 2 el olijfolie
– 10 g ongezouten roomboter
– 70 g tomatenpuree
– 2 el World Spice Blend – Vadouvan
– 150 ml rode wijn
– 350 ml vleesfond
– 5 g verse tijm
– 1 el maïzena
– 1 ongesneden volkoren speltbrood

Benodigdheden

– Stoofpan