Madeleines zijn Franse cakejes in de vorm van een schelp. Maak deze cakejes high tea proof met dit recept: madeleines met pure chocolade en bospeen. Doordat je kant en klare madeleines gebruikt, is dit recept binnen een mum van tijd klaar. Meng de pure chocolade met World Spice Blend - Ras el Hanout, zodat de smaken nog beter tot hun recht komen. Dat wordt genieten tijdens de high tea!
1. Hak de chocolade grof en smelt au bain-marie. Meng de World Spice Blend – Ras el Hanout door de gesmolten chocolade.
2. Schil de bospeen en rasp deze op een fijne rasp.
3. Haal de madeleines uit de verpakking en dip deze voor de helft in de pure chocolade en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
4. Verdeel wanneer de chocolade nog vloeibaar is de geraspte bospeen over de madeleines heen en rasp hier als laatste de schil van de sinaasappel overheen met een fijne rasp.
5. Plaats de madeleines in de koelkast voor 10 minuten, zodat de chocolade volledig hard is en serveer deze.
Variatietip:
Vervang de sinaasappelrasp door geroosterde hazelnoten. Rooster deze voor 10 minuten op 180 °C in de oven en hak deze grof. Verdeel de hazelnoten samen met de bospeen over de chocolade.
– 70 g pure chocolade
– 2 tl World Spice Blend – Ras el Hanout
– 100 g bospeen
– 175 g madeleines
– 1 sinaasappel
– rasp