Mini quiche met zalm en groene asperges. Ontdek ons eenvoudige recept voor deze mini quiches. Perfect voor een brunch of picknick, klaar in een handomdraai.
1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Haal de bladerdeeg plakken uit de diepvries en laat ontdooien. Vet de miniquiche vormen (Ø 10 cm) in met de boter. Rol eventueel de bladerdeeg vellen elke uit met de deegroller ter grootte van de quichevorm. Beleg de quiche vormen met de bladerdeeg plakken.
2. Snijd de gerookte zalm in snippers en de groene asperges in drie gelijke delen.
3. Meng de slagroom, eieren en Basilicum. Voeg naar smaak Zwarte Peper en Zeezout toe.
4. Verdeel ¾ van de gerookte zalm over de miniquiches. Verdeel de groene asperges stukken en schenk het slagroommengsel erover.
5. Bak de miniquiches in een voorverwarmde oven voor 20 à 25 minuten, tot de vulling stevig is. Verdeel de overgebleven zalm snippers over de quiches en serveer direct.
– 4 plakken bladerdeeg, diepvries
– 200 g gerookte zalm
– 300 g groene asperge
– 125 ml slagroom
– 2 eieren
– 1 el Basilicum
– 20 g boter
– Zwarte Peper, naar smaak
– Zeezout, naar smaak
– Bakplaat
– 4 mini quiche vormen Ø 10 cm
– Deegroller (optioneel)