Deze nacho’s met gekruid gehakt, geraspte kaas en guacamole is een heerlijk hapje voor bij de borrel of tijdens een feestje. Uiteraard kun je dit ook prima serveren als voorgerecht.
1. Verwarm de oven voor op 180 ºC, op de grillstand. Snijd de rode ui fijn. Ontpit de avocado’s en prak deze fijn. Meng in een kommetje de avocado met de rode ui, sap van de limoen, zure room en de Peterselie. Voeg eventueel Zwarte peper en/of Zeezout naar smaak toe.
2. Verhit de olijfolie in een pan. Voeg het half-om-half gehakt en het zakje Mix voor Gehakt – Bretons toe. Bak in ongeveer 5 minuten rul.
3. Snijd ondertussen de cherrytomaten in vieren en de bosui in kleine, fijne ringetjes. Verdeel de helft van de chips over de ovenschaal, schep de helft van het gehakt erop en beleg met de helft van de tomaat. Garneer met de helft van de kaas. Herhaal alle stappen nogmaals en eindig met de kaas.
4. Schuif de ovenschaal op een rooster 10 cm onder de ovengrill. Laat de kaas in 3 à 5 minuten smelten en lichtbruin kleuren. Garneer de nacho’s met de bosui en naar smaak met jalapeñopepers. Serveer met de guacamole.
Voor de nacho’s:
– 300 g half-om-half gehakt
– 125 g cherrytomaten
– 2 bosui
– 150 g tortillachips naturel
– 200 g geraspte kaas
– 1 zakje Mix voor Gehakt – Bretons
– 2 el olijfolie
– jalapeñopepers, naar smaak
Voor de guacamole:
– 2 avocado’s
– ¼ rode ui
– ½ limoen
– 1 el zure room
– 2 tl Peterselie
– Zwarte peper, naar smaak
– Zeezout, naar smaak
– Ovenschaal