Een frisse vegetarische noedelsalade met bospeen, komkommer en paprika. Lekker als lichte maaltijd of als bijgerecht.
1. Kook de soba noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
2. Schil ondertussen de bospeen en snijd in plakjes. Kook de bospeen in een pan met ruim water voor 2 à 3 minuten, giet af en spoel goed af onder koud stromend water.
3. Snijd de komkommer met een kaasschaaf in dunne, lange plakken. Snijd de rode paprika in dunne reepjes en de rode peper in dunne ringen. Hak de cashewnoten en verse koriander fijn.
4. Meng in een grote kom de soba noedels met de bospeen, paprika, World Spice Meal – Noedels, verse koriander en olijfolie extra vierge.
5. Serveer de noedelsalade in vier kommen en verdeel de komkommerslierten over de kommen. Garneer de noedelssalade met het sap van de limoen en de gehakte cashewnoten.
Variatietip:
Deze salade is ook lekker met tofu blokjes of gebraden kipfilet.
– 500 g bospeen
– 1 komkommer
– 1 rode paprika
– ½ limoen
– 180 g soba noedels
– 100 g cashewnoten
– 2 tl World Spice Meal – Noedels
– ½ bosje verse koriander (of peterselie)
– 1 rode peper
– 3 el olijfolie extra vierge