Omelet wrap met sla, hummus en avocado

Omelet wrap met sla, hummus en avocado. Een lekkere wrap hoeft natuurlijk niet altijd met een tortilla gemaakt te worden. Een makkelijk en vegetarisch gerecht om zowel ’s middags of ’s avonds op tafel te zetten!

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht, Lunch

Bereidingswijze

1. Pel de knoflook en pers fijn. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Mix de knoflook, kikkererwten, olijfolie, tahin, citroensap, 1 tl Zeezout en Zwarte peper egaal met een keukenmachine. Is de hummus te dik? Voeg dan meer olijfolie toe.

2. Kluts de eieren met 3 tl World Spice Meal – Omelet en het resterende Zeezout.

3. Verwarm de zonnebloemolie in een pan en bak ¼ van het mengsel tot een omelet. Herhaal dit 3x met het resterende eimengsel zodat je 4 omeletten hebt.

4. Halveer en pel de avocado en verwijder de pit, snijd in plakken. Haal de sla van de kluit en was met water.

5. Leg de omeletten op de borden. Verdeel de hummus, sla, avocado, pistachenoten en pompoenpitten over de hummus. Serveer met de resterende World Spice Meal – Omelet ter garnering.

Ingrediënten

– 1 teen knoflook
– 400 g kikkererwten uit blik
– 60 ml extra vergine olijfolie
– 4 el tahin
– 1 el citroensap
– 2 tl Zeezout
– ½ tl Zwarte peper
– 6 eieren
– 6 tl World Spice Meal – Omelet
– 2 el zonnebloemolie
– 1 avocado
– 1 tricolor kluitsla
– 40 g ongezouten pistachenoten
– 40 g pompoenpitten

Benodigdheden

– Keukenmachine