Een traditionele ovenschotel met gehakt en sperziebonen. Een lekker gerecht voor een doordeweekse dag.
1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
2. Zet de pan met geschilde aardappelen in ruim water op het vuur en kook, eventueel met zout, in 15 à 20 minuten gaar.
3. Verwarm ondertussen de oven voor 200ºC en vet de ovenschaal in.
4. Snijd de (tros)tomaten in kleine blokjes. Dop de sperziebonen, kook in een ruime pan met kokend water voor 4 minuten en giet af.
5. Verhit een pan met de olijfolie. Voeg het rundergehakt en het zakje Mix voor Gehakt – Met Uitjes toe.
6. Bak het gehakt in 3 minuten rul. Voeg de gesneden tomatenblokjes en de gekookte boontjes toe. Bak voor 2 minuten mee en verdeel het gehaktmengsel over de bodem van de ingevette ovenschaal.
7. Giet de aardappelen af, voeg de melk en roomboter toe en stamp de aardappelen tot een gladde puree.
8. Verdeel de aardappelpuree over het gehaktmengsel en bestrooi met de geraspte kaas.
9. Zet de ovenschotel voor 20 à 25 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten en bruin gekleurd is.
Variatietip:
Vervang de sperziebonen ook eens voor broccoli of paprika met courgette.
– 1 kg kruimige aardappelen
– 500 g rundergehakt
– 400 g sperziebonen
– 2 grote (tros)tomaten
– 75 g geraspte kaas
– 100 ml melk
– 1 zakje Mix voor Gehakt – Met Uitjes
– 1 el olijfolie
– 25 g roomboter
– boter voor invetten ovenschaal
– Ovenschaal