Panna cotta met vanille

Maak met kerst dit heerlijke nagerecht van panna cotta met vanille. Met dit recept laat je het gezin genieten van dit frisse en romige dessert. Komen er meer gasten? Verdubbel dan de ingrediënten.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Nagerecht

Bereidingswijze

1. Week de blaadjes gelatine in koud water. Schraap het vanillemerg uit het stokje Vanille.

2. Doe de slagroom in een steelpan met een dikke bodem en voeg hieraan het merg van de Vanille en de suiker toe. Breng dit aan de kook.

3. Zet het vuur laag wanneer het slagroommengsel kookt en laat dit circa 10 minuten trekken.

4. Wring de blaadjes gelatine uit en roer ze door de panna cotta tot ze zijn opgelost.

5. Schenk de panna cotta in 4 ramequines of glaasjes en laat ze minimaal 2 uur afkoelen en opstijven in de koelkast.

Variatietip:
Garneer de panna cotta naar smaak met vers fruit, honing of een (likeur)siroop naar smaak.

Ingrediënten

–  500 ml slagroom
– 1 stokje Vanille
– 4 blaadjes gelatine
– 50 g fijne kristalsuiker

Benodigdheden

– 4 ramequins of kleine glaasjes