Pantosti met hummus en aubergine

Tostiliefhebbers opgelet: deze vegan tosti met aubergine en gegrilde groente hummus moet je proberen! De Cajun kruiden zorgen ervoor dat de aubergine een heerlijke, kruidige smaak heeft. Hoeft de tosti niet veganistisch te zijn? Vervang dan de aubergine voor kipfilet en bak deze met de Cajun kruiden.

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Oventijd: 15 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Lunch

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de aubergine in plakken van 1 cm dik. Leg de aubergine op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel hier de helft van de olijfolie en de World Spice Blend – Cajun overheen. Plaatst de aubergine 15 minuten in de oven tot deze gaar is.

2. Snijd het brood in 8 plakken van 2 cm dik. Verdeel de hummus over de boterhammen en beleg 4 van die boterhammen met spinazie.

3. Verdeel de aubergine over de spinazie en leg de boterhammen met hummus met de besmeerde kant op de aubergine.

4. Verwarm een pan met de overige olijfolie en bak de tosti’s aan beide kanten goudbruin en krokant.

Variatietip:
Vervang de aubergine door kipfilet wanneer de tosti niet veganistisch hoeft te zijn. Snijd de kipfilet in plakken en bak deze met de World Spice Blend – Cajun.

Ingrediënten

– 1 aubergine
– 2 el olijfolie
– 1 el World Spice Blend – Cajun
– 1 heel robuust brood
– 150 g hummus gegrilde groente
– 50 g verse spinazie