Pasta alla puttanesca is een simpele, maar heerlijke pasta die in de basis altijd bestaat uit tomaten, ansjovis, olijven, kappertjes en knoflook. De pasta is zout door het gebruik van de ansjovis en is op smaak gemaakt met verse basilicum en de World Spice Blend - Napoli.
1. Pel en snipper de tenen knoflook. Snijd de ansjovis en de rode peper fijn. Schaaf met een dunschiller vlokken van de Parmezaanse kaas.
2. Verwarm de olie in een pan en bak de knoflook en ansjovis 1 minuut. Voeg de tomaten, rode peper, 1 el World Spice Blend – Napoli, Zwarte peper en de suiker toe. Laat 20 minuten pruttelen op laag vuur.
3. Breng water aan de kook in een pan, bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
4. Voeg de olijven en de kappertjes toe aan de saus. Voeg de pasta toe aan de saus en meng goed.
5. Verdeel de pasta over de borden en garneer met Parmezaanse kaas, resterende World Spice Blend – Napoli en de basilicum.
Variatietip:
Minder pittig? Voeg dan ½ rode peper toe.
– 2 tenen knoflook
– 6 ansjovisfilets
– 1 rode peper
– 40 g Parmezaanse kaas
– 1 el olijfolie
– 800 g gepelde tomaten uit blik
– 1 ½ el World Spice Blend – Napoli
– ½ tl Zwarte peper
– ½ tl suiker
– 400 g linguine pasta
– 240 g zwarte olijven plakjes
– 100 g kappertjes
– 10 g verse basilicum