Pastinaak wortelsoep met zalm

Pastinaak wortelsoep met zalm. Geniet met dit recept van een romige pastinaak-wortelsoep met gerookte zalm. Lekker als maaltijd met stokbrood of als lunch.

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht, Soep, Voorgerecht

Bereidingswijze

1. Schil de winterpeen en pastinaak en snijd in blokjes. Snipper de ui. Meng het blokje groentebouillon met het kokende water tot bouillon.

2. Verhit een ruime soeppan met de (olijf)olie en snipper de ui. Voeg de winterpeen en pastinaak toe en bak voor circa 2 minuten rondom.

3. Blus het gerecht af met de bouillon en voeg de Original Spice Blend – Ocean Blend voor Vis Kook de groenten in de soep in circa 10 à 15 minuten gaar.

4. Pureer fijn met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg de room toe en eventueel zout naar smaak. Garneer de kommen soep met de gerookte zalmsnippers toe.

Variatietip:
Vervang de groentes ook eens voor courgette en broccoli.

Ingrediënten

– 200 g gerookte zalmsnippers
– 200 g winterpeen, geschild gewicht
– 250 g pastinaak, geschild gewicht
– 200 ml room
– 1 ui
– 2 el Original Spice Blend – Ocean Blend voor Vis
– 2 el (olijf)olie
– 1 l kokend water
– 1 blokje groentebouillon
– zout, naar smaak

Benodigdheden

– Staafmixer