Risotto met paddenstoelenmelange - Verstegen
  • Space
Space

Risotto met paddenstoelenmelange

Een zachte, goed gekruide Italiaanse risotto met een melange van paddenstoelen. Lekker met versgeraspte Parmezaanse kaas. Garneer het gerecht met rucola om het gerecht af te maken.

Verstegen producten:

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze


  1. Snijd de portobello en oesterzwammen in grove, even grote stukken. Halveer de kastanje champignons. Snipper de sjalotten en de knoflook fijn. Meng het kokende water met het bouillonblokje tot bouillon.

  2. Verhit een braadpan met 1 el olijfolie en fruit de knoflook en sjalotten. Voeg de risotto, 1/5 deel van de bouillon en de World Spice Blend - Napoli toe. Roer door, leg de deksel op de pan en laat op zacht vuur sudderen.

  3. Voeg in delen de bouillon toe, op het moment dat het vocht is opgenomen. Houd de deksel op de pan om de risotto zachtjes te laten koken. Laat in totaal 20 minuten koken.

  4. Bak 5 minuten voor het einde van de kooktijd de verschillende paddenstoelen in 1 el olijfolie op hoog vuur. Voeg toe aan de risotto en roer door. Voeg eventueel naar smaak Peper toe. Serveer met versgeraspte Parmezaanse kaas.


Variatietip
Voeg ook eens groene asperges toe aan de risotto, erg lekker.

Ingrediënten

- 2 portobello's
- 250 g kastanje champignons
- 150 g oesterzwammen
- 350 g risotto arborio
- 100 g Parmezaanse kaas
- 2 tenen knoflook
- 2 sjalotten
- 2 el World Spice Blend - Napoli
- 1 blokje bospaddenstoelen bouillon
- ½ bosje peterselie
- 1 L kokend water
- 2 el olijfolie
- Peper naar smaak