Runderstoof met friet en een frisse salade - Verstegen
  • Space
Space

Runderstoof met friet en een frisse salade

De klassieke Mix voor Rundvlees is uitermate geschikt voor authentieke stoofgerechten zoals deze. Serveer de runderstoof met friet en een frisse salade. De frietjes kun je zelf maken met ons recept als suggestie, maar je kunt natuurlijk ook diepvriesfrieten gebruiken.

Verstegen producten:

  • Bereidingstijd: 2-3 uur
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze


  1. Snijd de runderriblappen in grove stukken en wrijf ze in met de Mix voor Rundvlees. Laat dit even intrekken.

  2. Verhit een braadpan met de (zonnebloem)olie en bak het vlees kort op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur laag en blus af met 300 ml water.

  3. Laat het vlees op laag vuur ca. 2-3 uur gaar stoven met het deksel op de pan. Voeg tijdens het stoven, indien nodig, extra water toe. Schep het vlees af en toe om.

  4. Maak in de tussentijd met dit recept zelfgemaakte friet.

  5. Voor de salade: was de veldsla en dep de sla droog met een theedoek of keukenpapier. Halveer de snoeptomaten en snijd de komkommer in plakjes. Maak een dressing van de Peterselie en 2 el olijfolie extra vierge. Breng de salade op smaak met de dressing en voeg naar smaak zout en peper toe.

  6. Serveer het stoofvlees met de zelfgemaakte frieten en de frisse salade.


Variatietip:
Voeg 1 el sambal en een scheut ketjap/sojasaus toe aan het stoofvlees voor een pittige variant.

Ingrediënten

- 800 g runder(rib)- of sukadelappen
- 1½ el Mix voor Rundvlees (ca. 16 g)
- 4 el (zonnebloem)olie
- 300 ml water (indien nodig meer)
- 100 g veldsla
- 15 snoeptomaten
- 1 komkommer
- 1 à 2 el Peterselie
- 2 el olijfolie extra vierge
- zout en peper, naar smaak