Stoofvlees met aardappel en rode kool ovenschotel

Stoofvlees met aardappel en rode kool ovenschotel. Een lekker gerecht voor stoofvlees met een rijk gevulde schotel van aardappel, rode kool en appel uit de oven. Ideaal voor op een winterse dag.

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Oventijd: 45 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Snipper de ui fijn. Verhit de (olijf)olie in een braadpan en fruit de ui aan. Voeg het vlees toe en braad het vlees rondom aan. Voeg de Mix voor Stoofvlees en het water toe. Zet het vuur laag en laat het vlees voor circa 1,5 à 2 uur sudderen tot het gaar is. Voeg eventueel Zeezout naar smaak toe.

2. Kook ondertussen de aardappel in ruim water in circa 20 à 25 minuten gaar. Schil de appel, verwijder het klokkenhuis en snijd in blokjes.

3. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pureer de aardappelen met een aardappelstamper. Voeg de roomboter, de room en naar smaak Zwarte Peper en Zeezout toe. Meng dit goed door elkaar.

4. Vet een ovenschaal in. Verdeel de rode kool, de appel en de aardappelpuree over de ovenschaal. Garneer naar wens met de paneermeel en zet de ovenschaal voor circa 40 à 45 minuten in de oven.

5. Serveer het stoofvlees met de aardappel en rode kool ovenschotel.

Variatietip:
Vervang het paneermeel ook eens voor geraspte kaas naar keuze.

Ingrediënten

Voor het stoofvlees:
– 500 g runderlappen
– 1 ui
– 700 ml water
– 1,5 tl Mix voor Stoofvlees
– 3 el (olijf)olie
Zeezout, naar smaak

Voor de aardappel-rode koolschotel:
– 600 g stamppot aardappelen
– 50 g roomboter
– 125 ml room
– 1 pot rode kool à 700 g
– 1 appel
– paneermeel, naar smaak
Zwarte Peper, naar smaak
Zeezout, naar smaak