Stoofvlees met knolselderij-zoete aardappelstamppot

Stoofvlees met knolselderij-zoete aardappelstamppot. Maak eens deze heerlijke verse stamppot. Door het stoofvlees heerlijk op een doordeweekse winterse dag.

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Snipper de ui fijn. Verhit de (olijf)olie in een braadpan en fruit de ui aan. Voeg het vlees toe en braad het vlees rondom aan. Voeg de The Butcher’s Selection – Mix voor Stoofvlees en het water toe. Zet het vuur laag en laat het vlees voor circa 1,5 à 2 uur sudderen tot het gaar is. Voeg eventueel Zeezout naar smaak toe.

2. Schil ondertussen de knolselderij en zoete aardappelen en snijd deze in blokken. Kook deze in ruim water in circa 15 à 20 minuten gaar.

3. Giet de groenten af, voeg de roomboter en room toe en stamp dit met een aardappelstamper tot een grove stamppot. Voeg naar smaak Zwarte peper en Zeezout toe.

4. Hak tot slot de walnoten grof en roer dit door de knolselderij-zoete aardappelstamppot. Serveer de stamppot met het stoofvlees.

Variatietip:
Vervang de knolselderij ook eens voor pastinaak, koolrabi of aardperen

Ingrediënten

Voor het stoofvlees:
– 500 g runderlappen
– 1 ui
– 700 ml water
– 1 zakje The Butcher’s Selection – Mix voor Stoofvlees
– 3 el (olijf)olie
Zeezout, naar smaak

Voor de knolselderij-zoete aardappelstamppot:
– 1 knolselderij
– 2 zoete aardappelen, circa 500 g
– 50 g roomboter
– 125 ml room
– 100 g ongezouten walnoten
Zwarte peper, naar smaak
Zeezout, naar smaak