Snipper de ui fijn. Verhit de (olijf)olie in een braadpan en fruit de ui aan. Voeg het vlees toe en braad het vlees rondom aan. Voeg de Original Spice Blends – Dutch Blend voor Stoofvlees en het water toe. Zet het vuur laag en laat het vlees voor circa 1,5 à 2 uur sudderen tot het gaar is. Voeg eventueel zout naar smaak toe.
Schil ondertussen de knolselderij en zoete aardappelen en snijd deze in blokken. Kook deze in ruim water in circa 15 à 20 minuten gaar.
Giet de groenten af, voeg de roomboter en room toe en stamp dit met een aardappelstamper tot een grove stamppot. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Hak tot slot de walnoten grof en roer dit door de knolselderij-zoete aardappelstamppot. Serveer de stamppot met het stoofvlees.
Variatietip Vervang de knolselderij ook eens voor pastinaak, koolrabi of aardperen
Ingrediënten
Voor het stoofvlees: - 500 g runderlappen
- 1 ui
- 700 ml water
- 1,5 tl Original Spice Blends – Dutch Blend voor Stoofvlees - 3 el (olijf)olie
- zout, naar smaak
Voor de knolselderij-zoete aardappelstamppot: - 1 knolselderij
- 2 zoete aardappelen, circa 500 g
- 50 g roomboter
- 125 ml room
- 100 g ongezouten walnoten
- peper en zout, naar smaak