Udon noodles met garnalen

Op zoek naar een snel en smaakvol gerecht? Ga aan de slag met deze udon noodles! De udon noodles serveren we met Aziatische groenten als paksoi en sugarsnaps en maken we compleet met sappige knoflook garnalen. Wil je liever een vegetarisch gerecht? Vervang de knoflook garnalen dan eens door tofu!

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Aantal Personen: 4
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Snijd de onderkant van de paksoi en snijd in stukken van 3 cm. Maak de sugarsnaps schoon. Verwijder de steel van de rode peper en snijd deze samen met de bosui in ringen.
2. Breng een pan met water aan de kook en kook de sugarsnaps in 3 minuten beetgaar. Haal de sugarsnaps uit de pan en bereid de udon noodles volgens de beschrijving op de verpakking in het water van de sugarsnaps.
3. Verwarm een pan met de helft van de zonnebloemolie en bak de paksoi, sugarsnaps en helft van de rode peper en de helft van de bosui 3 minuten. Voeg de udon noodles en World Spice Meal – Nasi & Bami toe en roer dit door.
4. Verwarm ondertussen een andere pan met de overige zonnebloemolie en bak de garnalen 6 minuten. Hak de pinda’s grof.
5. Verdeel de udon noodles en garnalen over de borden en garneer met de gehakte pinda’s en de overige rode peper en bosui.

Variatietip
Vervang de garnalen door tofu voor de vegetarische variant van de udon noodles.

Ingrediënten

– 1 paksoi
– 250 g sugarsnaps
– 1 rode peper
– 1 bos bosui
– 400 g udon noodles
– 2 el zonnebloemolie
– 2 el World Spice Meal – Nasi & Bami
– 400 g garnalen met knoflook en peterselie
– 100 g gezouten pinda’s