Vegetarische loempia’s. Er gaat niets boven een lekkere krokante loempia voor bij de borrel! Bekijk nu deze vegetarische variant.
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal de filodeeg vellen uit de vriezer
2. Snijd de prei in dunne ringen. Spoel af.
3. Breng een pan met water aan de kook en kook de mie noedels volgens de beschrijving op de verpakking. Giet af.
4. Verwarm een pan met de zonnebloemolie en bak de prei 3 minuten, voeg de wortel julienne toe en bak nog 1 minuut mee. Voeg de World Spice Meal – Nasi & Bami en mie noedels toe en roer door.
5. Leg 2 el van het mie mengsel in een hoek van 1 filodeeg. Maak de randen van het filodeeg nat met wat water en vouw de hoek waar de mie ligt tot net over de mie. Vouw vervolgens de buitenste hoeken naar binnen en rol het filodeeg op zodat er een loempia ontstaat. Herhaal dit tot de vellen op zijn.
6. Verdeel de loempia’s over een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 15-20 minuten in de voorverwarmde oven tot gaar en mooi bruin.
7. Serveer de loempia’s met de Guilt Free – Sweet Chili.
Variatietip:
Voeg wanneer de loempia’s niet vegetarisch hoeven te zijn hamblokjes toe met het bakken van de prei.
Bereidingstip:
De loempia’s zijn ook in de airfryer te bereiden op 180 °C voor 8-10 minuten.
– 12 filodeeg vellen
– 1 prei
– 250 g mie noedels
– 1 el zonnebloemolie
– 150 g wortel julienne
– 2 el World Spice Meal – Nasi & Bami
– 100 ml Guilt Free – Sweet Chili
– Airfryer