Vegetarische loempia’s
Snelle vegetarische loempia’s die zowel in de oven als in de airfryer te bereiden zijn. Lekker om te dippen in de Illie Billie sweet chili, een heerlijke chilisaus zonder toegevoegde suiker.
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Oventijd: 15-20 minuten
- Aantal Personen:
4Personen
- Categorieën:
Snacks
Deel dit recept op social media
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C. Haal de filodeeg vellen uit de vriezer
- Snijd de prei in dunne ringen. Spoel af.
- Breng een pan met water aan de kook en kook de mie noedels volgens de beschrijving op de verpakking. Giet af.
- Verwarm een pan met de zonnebloemolie en bak de prei 3 minuten, voeg de wortel julienne toe en bak nog 1 minuut mee. Voeg de Verstegen World Spice Meal Nasi & Bami en mie noedels toe en roer door.
- Leg 2 el van het mie mengsel in een hoek van 1 filodeeg. Maak de randen van het filodeeg nat met wat water en vouw de hoek waar de mie ligt tot net over de mie. Vouw vervolgens de buitenste hoeken naar binnen en rol het filodeeg op zodat er een loempia ontstaat. Herhaal dit tot de vellen op zijn.
- Verdeel de loempia’s over een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 15-20 minuten in de voorverwarmde oven tot gaar en mooi bruin.
- Serveer de loempia’s met de Illie Billie sweet chili.
Variatietip
Voeg wanneer de loempia’s niet vegetarisch hoeven te zijn hamblokjes toe met het bakken van de prei.
Bereidingstip
De loempia’s zijn ook in de airfryer te bereiden op 180°C voor 8-10 minuten.