Vegetarische pan lasagne

Deze heerlijke vegetarische pan lasagne is een lasagne op moderne wijze, gevuld met paddenstoelen en verschillende groenten. De pan lasagne is op smaak gebracht met de World Spice Blend - Napoli.

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Aantal Personen: 2 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes en de courgette en rode paprika in blokjes.

2. Verhit 1 el olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de ui en knoflook aan tot ze glazig zijn. Voeg de courgette, paprika en champignons toe en bak gaar in circa 5 minuten.

3. Kook de lasagnebladen volgens aanwijzing op de verpakking beetgaar in een ruime pan met water en Zeezout.

4. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe aan de groenten tot deze is geslonken. Schenk de gezeefde tomaten bij de groenten en voeg de beetgaar gekookte lasagnebladen toe. Voeg hier ook de World Spice Blend – Napoli aan toe.

5. Laat de pan lasagne nu ongeveer 10 minuten rustig koken.

6. Verkruimel de ricotta erover en serveer naar smaak met verse basilicum en Parmezaanse kaas.

Variatietip:
Vind je het lastig om hele lasagnebladen door de saus te doen? Breek ze dan gerust voor je ze gaat koken in stukjes of gebruik een andere soort pasta (let dan natuurlijk wel even op de bereidingstijd van die pasta).

Je kunt alle soorten groenten toevoegen aan de saus of vervangen. Denk hierbij eens aan aubergine in plaats van courgette of kastanje champignons of bospaddenstoelen in plaats van gewone champignons.

Ingrediënten

– 200 g gezeefde tomaten
– 150 g spinazie (vers)
– 125 g champignons
– 100 g ricotta
– 4-5 lasagnebladen
– 2 tenen knoflook
– 1 rode paprika
– 1 courgette
– 1 ui
– 4 tl World Spice Blend – Napoli
Zeezout
– olijfolie
– 1 handje verse basilicum, ter garnering
– Parmezaanse kaas, ter garnering