Vegetarische risotto met voorjaarsgroenten en geitenkaas

Vegetarische risotto met voorjaarsgroenten en geitenkaas. De risotto is rijkelijk gevuld met verse voorjaarsgroenten. Ideaal voor een smaakvolle en snelle maaltijd.

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 2 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Snipper de sjalot. Snijd de prei en venkel in reepjes. Verhit een pan met olie en bak de prei en venkel voor circa 5 minuten. Zet het vuur laag. Voeg de (nog bevroren) doperwten toe en verwarm circa 2 minuten. Zet dit apart.

2. Meng 500 ml kokend water met de World Spice Blend – Toscane en maak een bouillon.

3. Verhit een pan met olie en fruit de sjalot. Zet het vuur laag en voeg de risottorijst toe aan de ui. Bak dit circa 3 minuten mee. Voeg 1/3 van de bouillon toe en roer dit goed door tot het bijna helemaal is opgenomen door de rijst. Herhaal dit nog twee keer tot de rijst gaar is.

4. Zet het vuur uit. Voeg al roerend de gebakken prei en venkel en de geraspte kaas en geitenkaas of ricotta door de risotto.

Ingrediënten

– 150 g risottorijst
– 4 el olijfolie
– 100 g diepvries doperwten
– World Spice Blend – Toscane naar smaak 
– 500 ml water
– 1 prei
– 1 sjalot
– 1 venkel
– 100 g geraspte kaas
– 70 g zachte geitenkaas of ricotta