Vegetarische shakshuka met feta - Verstegen
  • Space
Space

Vegetarische shakshuka met feta

Begin de dag met een lekkere shakshuka met eieren, kruidige tomatensaus, feta en verse peterselie.

Verstegen producten:

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
  • Categorieën: Hoofdgerecht Lunch Ontbijt

Bereidingswijze


  1. Snijd de groene paprika in dunne reepjes, snijd de uien in halve ringen en snipper de knoflooktenen fijn. Verkruimel de feta kaas in grove kruimels. Hak de peterselie grof.

  2. Verhit de olijfolie in een hapjespan. Bak de paprika reepjes, ui en knoflook tot de uien goudkleurig zijn. Voeg de Chilivlokken, Paprikapoeder mild en naar smaak zout toe. Bak voor 1 minuut. Voeg de tomatenblokjes toe en draai het vuur laag.

  3. Voeg de verkruimelde feta kaas toe en roer zachtjes door het mengsel. Breek de eieren in de pan en probeer het eigeel heel te houden. Gaar de eieren naar voorkeur (eventueel met een deksel op de pan).

  4. Grill ondertussen de snede brood in een tosti-ijzer of grillpan. Halveer de boterhammen eventueel schuin. Garneer de shakshuka met de grof gehakte verse peterselie en serveer met de geroosterde boterhammen.


Variatietip
Voeg eventueel naar smaak nog extra bruine of kidneybonen toe.

Ingrediënten

- 4 snedes brood, naar voorkeur
- 1 groene paprika
- 1 blik tomatenblokjes à 400 g
- 100 g feta kaas
- 4 eieren
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 2 tl Chilivlokken
- 1 el Paprikapoeder mild
- ½ bosje verse peterselie
- 2 el olijfolie
- zout, naar smaak

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Grillpan of tosti-ijzer